Zaštita osobnih podataka

Promoderna, obrt za usluge i trgovinu obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca i korisnika stranice na način da prikuplja samo one podatke o kupcima i korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza (ime, prezime, adresa, grad, pošatnski broj, država, broj mob i email). Promoderna, obrt za usluge i trgovinu informira kupce i korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi u marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Promoderna, obrta za usluge i trgovinu odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 1. Prikupljanje, obrada i čuvanje podataka u svrhu naručivanja/kupnje artikla odnosno jednostranog raskida ugovora, zamjene i reklamacije

Prilikom narudžbe artikla iz naše ponude tražit ćemo vas suglasnost da se vaši osobni podaci i osobni podaci drugih osoba koje navodite kao treće osobe kojima artikl želite pokloniti ili na čiju adresu želite da artikl pošaljemo prikupe, obrade i čuvaju. Podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

 1. a. Prikupljanje

Prilikom naručivanja artikla iz naše ponude tražit ćemo vas samo one podatke koji su nam nužni i zakonski potrebni za izvršenje prodaje/usluge, izdavanje računa, slanje naručenog odnosno kupljenog artikla te komuniciranje s vama u slučaju problema s narudžbom, kupnjom, plaćanjem ili isporukom.

Ako kupnjom niste zadovoljni te zatražite jednostrani raskid ugovora, zamjenu ili reklamaciju, zatražit ćemo i dodatne osobne podatke koji će nam omogućiti da, u skladu sa zakonom, izvršimo traženo.

 1. b. Obrada

S vašim osobnim podacima postupat ćemo na savjestan i odgovoran način. Vaše podatke obrađivat će odgovorna osoba u organizaciji te osoba zadužena za vođenje knjigovodstva koja mora provesti određene knjigovodstvene i računovodstvene radnje kako bi naše poslovanje bilo u skladu sa zakonom.

 1. c. Čuvanje

Osobne podatke (koje ste naveli u nekom od obrazaca na našoj stranici) za što ste nam dali suglasnost prilikom otvoranje korisničkog računa, slanja upita ili prilikom predbilježbe pohranili smo na siguran način i zaštitili s više sigurnosnih provjera. Vaše osobne podatke koji su definirani kao nužni za ispunjavnje zakonskih obveza dužni smo čuvati u skladu sa zakonskim odredbama. Za sve ostale osobne podatke za koje ne postoji zakonska obveza čuvat ćemo sve do vašeg opoziva.

Vaše osobne podataka možete uvijek možete prgledati iuređivati u korsničkom računu.  Zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka koji ne podliježu zakonskim odredbama koje smo dužni ispuniti možete nam uputiti e-mail na promodern.hr@gmail.com. Prilikom opoziva molimo da navedete točno koje osobne podatke želite da izbrišemo iz svoje evidencije.

 

 1. d. Dijeljenje osobnih podataka s trećim osobama

Davanjem suglasnosti za prikupljanje i obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja/kupnje artikla dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke podijelimo s trećim osobama: knjigovodstvenim uredom koji će obraditi vaše osobne podatke na računu, dobavljačem skojim surađujemo te s dostavnom službom posredstvom koje šaljemo naručeni artikl.

 1. e. Opoziv

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka slanjem opoziva suglasnosti na promoderna.hr@gmail.com. Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije izuzev onih osobnih podataka koje smo prema zakonu dužni čuvati.

​​

 1. Prikupljanje podataka u svrhu slanja informativnih ponuda o novim proizvodima i sadržajima na stranici

Davanjem suglasnosti za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu slanja informativnih ponuda o novim proizvodima i sadržajima na stranici dajete nam suglasnost da vas informiramo o novim proizvodima koje možete kupiti. O novim ćemo vas proizvodima i aktivnostima na stranici obavještavati povremeno, a obavijesti ćemo slati kao e-poštu ili kao newsletter na e-adresu koju ste naveli u obrascima. Vaš broj telefona nećemo koristiti za prodajne pozive. Javit ćemo vam se telefonom samo ako bude problema s vašom narudžbom i/ili da upotpunimo podatke o vašoj dostavi odnosno o tome vas obavijestimo.

Podaci koje ste nam ustupili u ove svrhe neće biti proslijeđeni trećim osobama, no zbog korištenja elektroničkih sustava za slanje e-pošte i newslettera podaci će biti dostupni trećim stranama (elektronički sustavi za slanje e-pošte i newslettera). Učinit ćemo sve u svojoj moći da lozinkama te drugim sigurnosnim provjerama i programima zaštitimo vaše osobne podatke, no ne odgovaramo za tehničke probleme koji se mogu dogoditi sustavima koje koristimo za slanje e-pošte i newslettera, a koje mi ne možemo kontrolirati. Uočimo li propust obavijestit ćemo vas u što kraćem roku te poduzeti sve moguće mjere zaštite.

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka slanjem opoziva suglasnosti na promoderna.hr@gmail.com . Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije te ih više nećemo koristiti u svrhu informiranja o novim proizvodima i novim sadržajima na stranici.

 1. Prikupljanje podataka u svrhu promotivnih aktivnosti

Davanjem suglasnosti za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu promotivnih aktivnosti dajete nam odobrenje da vaše osobne podatke koristimo u tu svrhu. To znači da ćemo osobne podatke koje ste nam ustupili i dali suglasnost da ih možemo koristiti u navedenu svrhu objaviti na internetskoj stranici, u promotivnim materijalima ili na drugi sličan način uz vaš osvrt na naše proizvode, usluge, aktivnosti.

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje ustupljenih osobnih podatka i osvrta slanjem opoziva suglasnosti na promoderna.hr@gmail.com . Ustupljeni osobni podaci bit će izbrisani iz naše evidencije te ih više nećemo koristiti u tu svrhu.

 

Zajedničke odredbe.

Ako ste suglasnost dali samo za jednu svrhu, kod opoziva morate navesti za koju svrhu tražite brisanje osobnih podataka iz naše evidencije.

Ove odredbe usklađene su s odredbama GDPR-a (Opće uredbe o zaštiti podataka)

Ove odredbe dio su naših Općih Uvjeta poslovanja.

 

Uporaba kolačića

Pravna osnova

Osnova za obavijest o kolačićima je nadopunjen Zakon o elektroničkim komunikacijama, a donio je brojna pravila u vezi upotrebe kolačića i sličnih tehnologija za pohranu informacija ili dostup do informacija sačuvanih na kompjuteru ili mobilnom uređaju korisnika.

Što su kolačići i zašto su svakoj Internet stranici potrebni

Kolačić je mala tekstovna datoteka koja se kod posjete stranice korisnika skine na njegov kompjuter, a sadrži:

 • Ime servera s kojeg je kolačić poslan
 • Životni vijek kolačića
 • Brojčanu oznaku – jedinstveni broj generiran slučajnim odabirom

Kolačić sam ne čuva i ne prikuplja informacije. Ako ga server, zajedno sa Internet pretraživačem, pročita može biti dodatna informacija i pomoći Internet stranici kod oblikovanja i izvođenja korisniku pristupačnijih aktivnosti. Primjerice tako da se sjeti prošlih kupnji korisnika ili podataka o njegov računu. Samo server koji je poslao taj kolačić može pročitati i koristiti taj kolačić. Na Internet stranici u koje možemo imati povjerenja kolačići nam mogu pomoći postići kvalitetnije i bogatije iskustvo pretraživanja i upotrebe Internet stranice. Kolačići se mogu koristiti i na način da posežu u korisnikovu privatnost. Kolačić mogu biti sačuvani različito dugo vremena, jedni samo za vrijeme trajanja pretraživanja drugi i puno duže.

Koje kolačiće koristimo na našoj Internet stranici i zašto?

Na Internet stranici koristimo isključivo kolačiće koji su dozvoljeni i u skladu sa zakonom o elektroničkim komunikacijama. Koristimo samo kolačiće koji u potrebni za djelovanje ove stranice. Za bilježenje statistike posjete stranice koristimo sistem koji zapiše samo kolačić sačuvan za vrijeme pretraživanja stranice i ne slijedi vašem daljnjem korištenju stranice odnosno pretraživanju vezanih za druge stranice. S daljnjom upotrebom ove Internet stranice slažete se s upotrebom u nastavku opisanih kolačića.

Popis kolačića koje sakuplja Internet trgovina

Ime kolaćića Opis kolačića
CART Upravljanje s košaricom
CATEGORY_INFO Upravljanje s prodajnim skupinama
COMPARE Usporedba proizvoda
CURRENCY Postavke Internet stranice
CUSTOMER Identifikacija korisnika
CUSTOMER_AUTH Identifikacija korisnika
CUSTOMER_INFO Identifikacija korisnika
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Identifikacija korisnika
EXTERNAL_NO_CACHE Postavke Internet stranice
FRONTEND Identifikacija uporabnika
GUEST-VIEW Postavke Internet stranice
LAST_CATEGORY Upravljanje s prodajnim skupinama
LAST_PRODUCT Upravljanje s proizvodima
NEWMESSAGE Napredno iskustvo korisnika
NO_CACHE Postavke Internet stranice
PERSISTENT_SHOPPING_CART Upravljanje s košaricom
POLL Upravljanje s anketama
POLLN Upravljanje s anketama
RECENTLYCOMPARED Usporedba proizvoda
STF Napredno iskustvo korisnika
STORE Postavke Internet stranice
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Postavke Internet stranice
VIEWED_PRODUCT_IDS Upravljanje s proizvodima
WISHLIST Upravljanje popisa želja
WISHLIST_CNT Upravljanje popisa želja
__utma Statistika posjeta Internet stranice – Google Analytics
__utmb Statistika posjeta Internet stranice – Google Analytics
__utmc Statistika posjeta Internet stranice – Google Analytics
__utmz Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene web preglednike možete pronaći na sljedećim stanicama: